Love Island: bepaal het lot van de deelnemers

Love Island is een dating show in de stijl van Temtation Island en Ex On The Beach. RTL scoort goed met deze ultieme datingshow voor Nederlandse singles die op zoek zijn naar ware liefde. Egeniq kan ook geen genoeg krijgen van deze serie. Niet alleen omdat we van de spanning en sensatie houden van het programma, maar ook omdat we de Love Island App hebben gerealiseerd!

Het meest interactieve datingprogramma ooit

De singles van Love Island brengen zes weken door in een prachtige, luxueuze villa op een mooie, tropische locatie. Ze moeten een mogelijke partner inpalmen, maar ook de harten van het publiek veroveren. Met de Love Island App kun je namelijk als kijker vanaf de bank stemmen op jouw favoriete of minst favoriete koppel. Daarnaast bepaal je welke potentiële deelnemers de villa mogen betreden. Het liefdesgeluk van de singles ligt dus in jouw handen met deze app!

Case Love Island - RTL - Egeniq
Case Love Island - RTL - Egeniq

Techniek achter de app

De app die wij hebben ontwikkeld voor Love Island bestaat uit vier delen: een CMS, een Api (waar de apps hun data ophalen en de stemmen naar versturen) en een pagina waar de redactie de uitslag van de stemmen kan bekijken. Uiteraard moesten we bij het bouwen van de app rekening houden met diverse uitdagingen, zoals een snelle laadtijd en dat er veel bezoekers tegelijk de app konden gebruiken.

Om de app optimaal te laten functioneren, heeft het team van Egeniq ervoor gekozen om de API op te splitsen in twee delen. Het eerste deel bestaat uit de content, die voor zo’n 90% onveranderd blijft. Door deze te cachen, blijft de app snel laden en kunnen veel bezoekers tegelijk de content lezen zonder complicaties. Dit hebben we gerealiseerd door middel van caching in AWS CloudFront. Dit gedeelte van de API is gebouwd met PHP, op basis van het Lumen framework en wordt gehost in AWS Elastic Container Service (ECS).

De tweede sectie van de API bestaat uit het stemgedeelte. Zodra het programma een stemronde loslaat, komen er binnen zeer korte tijd enorm veel stemmen binnen via de app. Voorafgaand aan het bouwen van de API konden we niet goed inschatten om hoeveel stemmen het daadwerkelijk zou gaan, daarom hebben we gekozen om dit deel apart te bouwen van het eerste deel en te kiezen voor een serverless architectuur. Daarmee kun je (in theorie) een oneindige hoeveelheid requests tegelijkertijd aan. Het stemgedeelte is in Javascript geschreven en wordt gehost in AWS Lambda. Door deze keuzes zal de app niet snel ‘oververhit’ raken. De configuratie en deployment gebeuren via het Serverless framework (serverless.com).

Wegens succes eigen Videoland-serie
NU.nl

Volgend seizoen Love Island alleen te zien op Videoland. 43% van de Videoland abonnees keek naar de Love Islandserie. 

04 / 07 / 2019
Case - Project - Egeniq

Egeniq voor jouw bedrijf

We zijn ontzettend trots dat het team van Egeniq de Love Island App mocht realiseren voor RTL. Ons team werkt al jaren voor deze opdrachtgever, maar ook EA Sports, FD Media Groep en Pathé Bioscopen behoren tot onze klantenkring. We maken voor hen slimme apps of zorgen voor belangrijke implementaties, zoals Apple Pay.

Onze apps zijn compatibel met iedere mobile device. Doordat we een hoog kennisniveau combineren met ruime praktijkervaring, kunnen we dit realiseren. En dat doen we ook graag voor jouw bedrijf! Geen technische uitdaging is ons te gek, dus neem contact met ons. We sparren graag met je over een oplossing op maat.

Neem contact op