Pathé heeft in totaal 28 bioscopen in Nederland waar elke dag de nieuwste films draaien voor zowel jong als oud. Het doel van Pathé Bios is dat ze de meest vooruitstrevende bioscoopketen van Nederland zijn en daar mogen wij aan bijdragen. 

Voor Pathé Bios hebben wij de 'Pathé app' ontwikkeld. Met deze app weet je altijd welke films er draaien in alle Pathé bioscopen en kun je eenvoudig je tickets bestellen. Heel handig want zo heb je je tickets altijd bij je!

Recent hebben wij voor Pathé Bios een nieuwe app mogen ontwikkelen met de Google Home Assistent. Via je (Android) smartphone, Wear OS-smartwatch, soundbar, bluetooth speaker, koptelefoon of Google Home kun je voortaan aan de Google Assistent vragen welke, wanneer en hoelaat de films draaien in de Pathé bioscoop. Ook kan de Google Assistent wat vertellen over de inhoud van de film en de kijkwijzer. Door 'Hey Google' te zeggen, gevolgd door 'Praat met Pathé' kom je in contact met Pathé en kun je vervolgens jou vragen stellen. 

egeniq pathe bios google home
Apple Pay als betaalmethode in de Pathé app

Uitdagingen bij Pathé Bios

Dit project was een mooie uitdaging en om dit goed aan te vliegen zijn we een stuk breder gegaan in onze aanpak dan normaal. Zo hebben we een soort van interactiedesign gemaakt met teksten om goed in kaart te brengen hoe zo een conversatie precies moet lopen. Wij hebben dit zelf gedaan omdat dit deel meer bij de techniek ligt en wij hierdoor goed de flow in kaart konden brengen. 

Een andere uitdaging was de uitspraak van 'Pathé'. Door het accent op de e van Pathé herkende Google soms de naam niet. Om dit goed te laten werken hebben wij veel contact gehad en nauw samengewerkt met Google. 

Wij zijn momenteel nog volop bezig met het verder ontwikkelen van deze app. De app zal nog uitgebreider en slimmer worden, denk bijvoorbeeld aan het kopen van je kaartje door middel van conversatie. Ook nemen wij alle vragen en reviews van de app mee in ons proces van doorontwikkeling! 

Case - Project - Egeniq

Start een project!

Meer weten over werken met Egeniq? We zijn toegewijd om samen met onze opdrachtgevers de meest verfijnde producten en diensten te ontwikkelen. Mail of bel ons of kom een keer langs om je project te bespreken.

Neem contact op