Pathé Thuis: passie voor film, ook thuis

Pathé Thuis is ontstaan met één belangrijk doel voor ogen: mensen moeten ook thuis van de beste films kunnen genieten. Dat het lukte om Pathé’s passie voor films naar de huiskamers van tv-kijkend Nederland over te brengen, is duidelijk. Pathé Thuis is momenteel een van de grootste aanbieders van video on demand in Nederland. Het is beschikbaar op smart tv’s, kabel set-top boxes, iPads, Android, Microsoft Xbox en het web.

Met Pathé Thuis kijk je de beste, mooiste en grappigste films waar en wanneer jou dat het beste uitkomt. Wekelijks voegt Pathé Thuis de nieuwste films in HD-kwaliteit aan het grote aanbod toe.

Pathé Thuis - Egeniq - Case
Pathé Thuis - Egeniq - Case

Uitdagingen bij het ontwikkelen van het platform

Tijdens het bouwen van het Pathé Thuis platform waren er een aantal uitdagingen die we moesten overwinnen. Allereerst wilden we de eindgebruiker een consistent product aanbieden. Iedereen moest van dezelfde optimale gebruikerservaring genieten, ongeacht het type platform. Het moet niet uitmaken of gebruikers Pathé Thuis op hun iPad of smart tv gebruiken.

De tweede uitdaging had te maken met de grote hoeveelheid back-end systemen. Denk aan CRM VoD Management, DRM, streaming video, payment providers en vele anderen. Met deze systemen moet het platform moeiteloos draaien.

De laatste uitdaging heeft alles te maken met de performance. Een goede film kijk je natuurlijk het liefst op vrijdag- of zaterdagvond, of op een luie, regenachtige zondagmiddag. Omdat jij niet de enige bent die er zo over denkt, moet het systeem die pieken in kijkers moeiteloos opvangen. Zodat je probleemloos en zonder vervelende onderbrekingen naar je favoriete film kunt kijken.

Korte lijntjes en hands-on-mentaliteit

Dat Pathé Thuis het bouwen van het platform aan Egeniq uitbesteedde, was geen toeval. Ze zochten een kleiner bedrijf die zijn hart en ziel erin zou leggen. Wat Pathé Thuis zo aan ons waardeert zijn de korte lijntjes en hands-on-mentaliteit. Bovendien was Pathé Thuis bij ons geen nummer, maar kwamen we samen tot een mooi product. We zijn er dan ook trots op dat we tot op de dag van vandaag voor Pathé Thuis bezig zijn en al onze passie in het platform mogen stoppen.

Pathe Thuis - Egeniq - Case
Design door
+drie - Egeniq
Thomas van de Weerd
Product Owner bij Pathé Thuis
Pathé Thuis - Egeniq

Pathé Thuis had de ambitie om snel tot de top van het Nederlandse Video on Demand aanbod te behoren. Daarbij hoort een technische strategie die haarfijn is afgestemd op onze propositie: Egeniq bleek in staat om een platform en apps te realiseren die recht doen aan deze ambitie.

31 / 01 / 2019
Thijs Damen
Lead Developer bij Egeniq
Egeniq - Smart APPS

Het Pathé Thuis Video on Demand platform is een interessant en veelzijdig project, waar we alles wat we bij Egeniq aan kennis in huis hebben kunnen toepassen.

Als oplossing voor het vraagstuk hebben we een platform gebouwd dat de onderliggende systemen abstraheert via een krachtige API. Dit maakt het voor Pathé makkelijker om backend systemen te wijzigen en toch de features in de front-ends gelijk te houden. Het platform bestaat uit een aantal diensten die individueel geschaald kunnen worden om aan de vraag van de client apps te voldoen.

31 / 01 / 2019
Pathe Thuis - Egeniq - Case

Egeniq voor jou

Wil jij net als Pathé Thuis intensief met ons samenwerken aan een platform of app? Neem dan vandaag nog contact met ons op. We gaan graag met je in gesprek over de mogelijkheden!

Neem contact op