Over Pathé Thuis

Pathé Nederland is bekend om hun bioscopen, maar vooral ook om hun passie voor films. Met deze gedachten is dan ook Pathé Thuis ontstaan: ze wilden mensen namelijk ook thuis laten genieten van een film.

Momenteel is Pathé Thuis dan ook één van de grotere aanbieders van Video on Demand in Nederland en is hun aanbod beschikbaar op Smart TV's, kabel set-top boxes, iPads, Android, Microsoft Xbox en op het web. Met Pathé Thuis is het mogelijk om online films te kijken, wanneer het jou uitkomt. Het aanbod wordt wekelijks uitgebreid met de nieuwste films, ook in HD kwaliteit. 

 

Case Pathe Thuis - Egeniq
Case Pathe Thuis - Egeniq

Uitdagingen bij Pathé Thuis

Tijdens de bouw van het Pathé Thuis platform waren er een aantal uitdagingen die we hebben overwonnen. Allereerst was het ons doel om een consistent product aan de eindgebruiker aan te kunnen bieden om te verzekeren dat iedereen van dezelfde optimale ervaring kan genieten op de verschillende platformen die men kan kiezen.

Een andere uitdaging was dat we te maken hadden met een grote hoeveelheid back-end systemen (CRM VoD Management, DRM, streaming video, payment providers en vele anderen). De derde uitdaging is performance: de meeste mensen kijken films tijdens het weekend, dus het systeem moet in staat zijn om die pieken moeiteloos op te vangen.

Toen Pathé opzoek was naar een partij om Pathé Thuis te realiseren waren ze bewust op zoek naar een wat kleiner bedrijf die zijn hart en ziel erin zou leggen. Korte lijntjes, geen nummer zijn en een hands on mentaliteit waren belangrijke speerpunten tijdens hun keuze. Wij zijn er dan ook trots op dat wij tot op de dag van vandaag voor Pathé bezig zijn en onze passie erin kunnen stoppen. Zo komen wij samen tot de mooiste producten! 

Design door
+drie - Egeniq
Thomas van de Weerd
Product Owner bij Pathé Thuis
Pathé Thuis - Egeniq

Pathé Thuis had de ambitie om snel tot de top van het Nederlandse Video on Demand aanbod te behoren. Daarbij hoort een technische strategie die haarfijn is afgestemd op onze propositie: Egeniq bleek in staat om een platform en apps te realiseren die recht doen aan deze ambitie.

31 / 01 / 2019
Thijs Damen
Lead Developer bij Egeniq
Egeniq - Smart APPS

Het Pathé Thuis Video on Demand platform is een interessant en veelzijdig project, waar we alles wat we bij Egeniq aan kennis in huis hebben kunnen toepassen.

Als oplossing voor het vraagstuk hebben we een platform gebouwd dat de onderliggende systemen abstraheert via een krachtige API. Dit maakt het voor Pathé makkelijker om backend systemen te wijzigen en toch de features in de front-ends gelijk te houden. Het platform bestaat uit een aantal diensten die individueel geschaald kunnen worden om aan de vraag van de client apps te voldoen.

31 / 01 / 2019
Case - Project - Egeniq

Start een project!

Meer weten over werken met Egeniq? We zijn toegewijd om samen met onze opdrachtgevers de meest verfijnde producten en diensten te ontwikkelen. Mail of bel ons of kom een keer langs om je project te bespreken.

Neem contact op