Over RTL Nieuws

RTL Nieuws informeert haar lezers op een onafhankelijke en boeiende wijze en stelt mensen in staat om belangrijke ontwikkelingen te volgen terwijl ze gebeuren.

Voor RTL Nieuws hebben we een uitgebreid iPad/Android tablet magazine ontwikkeld en telefoon versies gericht op nieuws consumptie. Deze app is een echte digitale krant die continu bijgewerkt wordt.

De app brengt enkele van RTL’s sterkste merken samen, zoals het RTL Nieuws zelf, entertainment programma ‘Boulevard’ en een sport katern. Er is ook exclusieve content: de tablet apps hebben een magazine met originele content die alleen beschikbaar is via de app.

RTL Nieuws - Case
RTL Nieuw - Egeniq

Uitdagingen bij RTL Nieuws

De RTL Nieuws apps hebben we ontwikkeld samen met een aantal partners. Ibuildings heeft het CMS voor de app ontwikkeld, UNITiD heeft het Interactie Ontwerp bedacht. Egeniq heeft de iPad, iPhone en Android apps en de achterliggende API gebouwd.

Bij het ontwikkelen van de front-end hadden we een aantal uitdagingen. De app bevat zeer veel fotografie, en we moesten een balans vinden tussen de dynamische layout van deze foto’s en geheugen gebruik. Geoptimaliseerde algoritmes die dynamisch content laden en verwijderen uit het geheugen van de tablet, en het slim vooraf laden van bepaalde content, zorgen voor een rijke en soepele ervaring op zowel iPad als Android apparaten. De app voelt zeer direct, terwijl er continu nieuwe content wordt afgeleverd en verwerkt.

Case - Project - Egeniq

Start een project!

Meer weten over werken met Egeniq? We zijn toegewijd om samen met onze opdrachtgevers de meest verfijnde producten en diensten te ontwikkelen. Mail of bel ons of kom een keer langs om je project te bespreken.

Neem contact op