Over Video Players

Omdat online video nog altijd populairder wordt onder zowel gebruikers als bedrijven krijgen we van steeds meer klanten de vraag hoe hun online video strategie kan worden verbeterd. 

De afgelopen jaren hebben we een enorme groei van de online video industrie meegemaakt. Hierdoor stijgt de vraag naar video player technologie die een soepele user experience over meerdere platformen kan bieden, en daarbij optimale customisablity en een schaalbare architectuur heeft om aan commerciële eisen te kunnen voldoen.

online video - Egeniq
Video players - Egeniq

Uitdagingen bij Video Players

Bij Egeniq ontwikkelen we al meer dan een decennium lang video players. Nagenoeg elk device in ons land heeft tenminste een app met een video player die gemaakt is door onze developers. Tijdens onze video player development projecten hebben we met veel verschillende technologieën gewerkt zoals Playready, Widevine, Fairplay, and Ericsson DRM. 

We hebben onze klanten producten geleverd die hand in hand gaan met verschillende online video business modellen: van FVOD en AVOD tot TVOD en SVOD. Wij begrijpen de commerciële aspecten die een player moet hebben om een succes te zijn in zowel de ogen van de gebruiker als de marketing-afdeling. 

Aanpak video players - Egeniq

Development aanpak

Egeniq's benadering focust zich op het eenmaal implementeren van alle hoofdzakelijke features zodat deze uitgerold kunnen worden op meerdere websites en/of apps. Elke uitrol heeft zijn eigen corporate uitstraling of een specifieke branding (of iets er tussen in). 

Deze aanpak is geliefd bij broadcasters vanwege dit gestandaardiseerd proces wat mogelijk maakt om verschillende smaken van dezelfde hoogwaardige video player te gebruiken. 

Wij geloven dat een video player gebaseerd moet zijn op open standaarden. Enkele concepten die deze overtuiging weerspiegelen zijn: 

UPSIDE - Onze Unified Player SDK Interface Definition zorgt ervoor dat developers op een toegankelijke en gestandaardiseerde wijze met onze players kunnen werken. 
SPA - Onze Scalable Player Architecture stelt de player er toe in staat om te worden uitgebreid voor gebruik in grootschalige omgevingen. De componenten kunnen worden gewisseld met een hoge mate van flexibiliteit als gevolg.

Case - Project - Egeniq

Start een project!

Meer weten over werken met Egeniq? We zijn toegewijd om samen met onze opdrachtgevers de meest verfijnde producten en diensten te ontwikkelen. Mail of bel ons of kom een keer langs om je project te bespreken.

Neem contact op