"Voor Pathé Thuis ontwikkelden we een toonaangevend video-on-demand platform"

logo-pt2 CASE VOOR Pathé Thuis

PATHÉ THUIS HEEFT EEN PREMIUM AANBOD NATIONALE EN INTERNATIONALE FILMS

OVER PATHé THUIS

Pathé Thuis is een van de grotere aanbieders van Video on Demand in Nederland. Het aanbod is beschikbaar op Smart TV's, kabel set-top boxes, iPads, Android, Microsoft Xbox en op het web.

UITDAGINGEN

Tijdens de bouw van het Pathé Thuis platform waren er een aantal uitdagingen die we hebben overwonnen. Allereerst was het ons doel om een consistent product aan de eindgebruiker aan te kunnen bieden om te verzekeren dat iedereen van dezelfde optimale ervaring kan genieten op de verschillende platformen die men kan kiezen.

Een andere uitdaging was dat we te maken hadden met een grote hoeveelheid back-end systemen (CRM VoD Management, DRM, streaming video, payment providers en vele anderen). De derde uitdaging is performance:de meeste mensen kijken films tijdens het weekend, dus het systeem moet in staat zijn om die pieken moeiteloos op te vangen.

"Pathé Thuis had de ambitie om snel tot de top van het Nederlandse Video on Demand aanbod te behoren. Daarbij hoort een technische strategie die haarfijn is afgestemd op onze propositie: Egeniq bleek in staat om een platform en apps te realiseren die recht doen aan deze ambitie." Thomas van de Weerd Product Owner, Pathé Thuis
THIJS DAMEN LEAD DEVELOPER
"Het Pathé Thuis Video on Demand platform is een interessant en veelzijdig project, waar we alles wat we bij Egeniq aan kennis in huis hebben kunnen toepassen." Als oplossing voor het vraagstuk hebben we een platform gebouwd dat de onderliggende systemen abstraheert via een krachtige API. Dit maakt het voor Pathé makkelijker om backend systemen te wijzigen en toch de features in de front-ends gelijk te houden. Het platform bestaat uit een aantal diensten die individueel geschaald kunnen worden om aan de vraag van de client apps te voldoen. THIJS DAMEN LEAD DEVELOPER bij egeniq

START EEN PROJECT

Meer weten over werken met Egeniq? We zijn toegewijd om samen met onze opdrachtgevers de meest verfijnde producten en diensten te ontwikkelen. Mail of bel ons of kom een keer langs om je project te bespreken.

NEEM CONTACT OP

WE ZIJN OP ZOEK NAAR TEAMLEDEN

Kennis en vaardigheid ontwikkelen en lol hebben met elkaar, dat is wat we doen. Interesse in een plekje binnen ons team?

BEKIJK ONZE VACATURES

DE NIEUWSTE TECHNOLOGIEËN

Technologie is het fundament van ons werk. We werken met een breed en divers scala aan platformen, programmeertalen en frameworks.

LEES MEER