"Voor RMC hebben we een platform ontwikkeld voor vervoer op maat"

RMC-logo CASE VOOR RMC

RMC (Rotterdamse Mobiliteitscentrale) levert een speciale dienst voor personenvervoer op maat

RMC

RMC (Rotterdamse Mobiliteitscentrale) biedt een vervoersdienst op maat aan binnen en rondom Rotterdam. Deze dienst wordt door de Gemeente Rotterdam aangeboden, en wordt uitgevoerd door RMC.

Om mensen in Rotterdam te helpen op het gebied van vervoer op maat hebben we een platform ontwikkeld waarmee je snel en eenvoudig een rit kunt boeken en gemakkelijk toegang hebt tot persoonlijke ritinformatie via een smartphone of tablet.

De RMC app is beschikbaar voor iPhone, iPad en Android.

UITDAGINGEN

Één van de uitdagingen was het feit dat we voor een doelgroep bezig waren die voornamelijk bestaat uit ouderen. We kwamen er achter dat het gebruikelijk is dat oudere smartphone- of tabletgebruikers vaak de oude devices van hun kinderen overnamen. Dit betekende voor ons dat ook oudere apparaten goed ondersteund moesten worden om ervoor te zorgen dat iedereen dezelfde uitstekende gebruikerservaring heeft.

Een andere technische uitdaging was het draaien van de apps binnen de voertuigen van RMC. Om het onderhoud voor deze applicaties te automatiseren hebben we een speciaal stukje software geschreven zodat de apps binnen de voertuigen altijd up-to-date blijven.

"Egeniq was als geen ander in staat om de brug te slaan tussen onze wereld van mobiliteitsdiensen en hun wereld van techniek. Het team kwam met dé oplossingen voor onze bedrijfsvraagstukken en ontwikkelde een krachtig en betrouwbaar platform." Quinten Passchier Business Owner, RMC
PETER VERHAGE CTO / FOUNDER
"Onze opdracht voor RMC was een spannende ervaring met een prachtig eindresultaat"

Het platform dat we ontwikkelden voor RMC is niet alleen voor passagiers, maar ook voor allerlei medewerkers van het bedrijf.

Het vernuftige device identification / mapping systeem dat we ontwikkelden is daar een goed voorbeeld van. Hierdoor kunnen de medewerkers bij de RMC Centrale specifieke data naar een bepaald voertuig doorgeven, zonder enige configuratie in het voertuig zelf te hoeven doen. Dit is een grote aanwinst geweest voor RMC: de communicatie tussen de centrale en hun voertuigen verloopt hierdoor vele malen soepeler en efficiënter.

PETER VERHAGE CTO / FOUNDER bij egeniq

START EEN PROJECT

Meer weten over werken met Egeniq? We zijn toegewijd om samen met onze opdrachtgevers de meest verfijnde producten en diensten te ontwikkelen. Mail of bel ons of kom een keer langs om je project te bespreken.

NEEM CONTACT OP

WE ZIJN OP ZOEK NAAR TEAMLEDEN

Kennis en vaardigheid ontwikkelen en lol hebben met elkaar, dat is wat we doen. Interesse in een plekje binnen ons team?

BEKIJK ONZE VACATURES

DE NIEUWSTE TECHNOLOGIEËN

Technologie is het fundament van ons werk. We werken met een breed en divers scala aan platformen, programmeertalen en frameworks.

LEES MEER