Wat is een app?

Een app wordt ook wel een applicatie genoemd. Wanneer we het over een app hebben, gaat het over softwareapplicaties voor een smartphone, tablet of wearable. Om een app te gebruiken heb je daar een specifiek apparaat met een besturingssysteem voor nodig.

Er zijn apps voor iOS en Android. Voorheen waren er ook apps voor Windows en een aantal andere besturingssystemen, nu is dit geconcentreerd tot een duopolie van Apple en Google. Dit maakt het gemakkelijker om een app te bouwen, zo hoeft deze software voor slechts twee platformen gebouwd te worden en ondervang je daarmee de gehele markt. Google Play apps kun je downloaden via Android-smartphones en iOS apps via Apple-smartphones.

Neem contact op

Waarom een app?

Het blijkt steeds lastiger om gebruikers te trekken voor smartphone apps. Is het daarom nog wel aantrekkelijk om een app te bouwen? Het antwoord is lastig, want dit is afhankelijk van de manier waarop je een app gebruikt. Zo zijn er via een app veel meer functionaliteiten te bouwen dan op een mobiele website. Daarnaast ligt het gebruiksgemak van apps hoger, je klikt en scrollt er veel eenvoudiger doorheen dan bij een website het geval is. Of je een app nodig hebt is afhankelijk van de use case.

App gratis aanbieden of tegen betaling

Je kunt omzet genereren met het tegen betaling aanbieden van apps. Veel apps worden echter gratis aangeboden en kunnen minstens zo’n hoge omzet genereren. Zo kun je upgraden naar een betaalde versie, aankopen doen via een app of worden er advertenties gebruikt als verdienmodel.

App naast andere kanalen

Een app loopt vaak parallel aan andere kanalen. In de meeste gevallen wordt een app gezien als aanvulling op de website. Soms wordt vergeten dat een applicatie leidend zou kunnen zijn en de website op plaats twee komt. Bij Egeniq denken we na over de manier waarop jouw app zich verhoudt tot andere kanalen. Wij streven naar een situatie waarin kanalen elkaar versterken en niet in de weg zitten.

App bouwen met Egeniq? Moet je doen!

Wij zijn ervaren in het bouwen van apps en hebben dit gedaan voor opdrachtgevers als Pathé, RTL Nederland, Talpa en FD Media Groep. Op basis van jarenlange ervaring, onderzoeken wij of het bouwen van een app bij jullie use case past.

app ontwikkelaar nederland bouwer ios

App uitbouwen en optimaliseren

Het uitbouwen of optimaliseren van apps is een specialisme dat niet iedereen beheerst. Doorlopend optimaliseren verhoogt de waarde van een app, eventuele inkomsten, gebruiksduur en rating. Door te meten en doelen in het vooruitzicht te stellen, is de toegevoegde waarde het grootst. Iets waar wij bij Egeniq in geloven.

Neem contact op