Wat wij doen

Wij richten ons op het ontwikkelen van slimme native apps (Androis en iOS) en webapps. Voor allerlei soorten bedrijven, van overheid tot aan media. Voor ons is elke nieuwe opdracht een uitdaging en een kans om onze kennis in te zetten. Een persoonlijke aanpak, betrokkenheid, transparantie en het meedenken, dat is waar wij in geloven en hoe wij werken. Op deze manier komen wij samen tot een succesvol eindproduct waar zowel jij, wij, als de eindgebruiker tevreden over is.

Wij zijn gek op technische uitdagingen.

Wij richten ons naast het ontwikkelen van native apps en webapps, ook op de achterliggende backends die zorgen voor de data in de app. Wij kunnen de backend systemen koppelen zodat we deze op een efficiënte en veilige manier beschikbaar kunnen stellen. De native apps bouwen wij voor Androis en iOS, dit betekent dat er twee apps moeten worden gebouwd. Omdat wij ook hierin graag efficiënt werken maken wij gebruik van wat wij noemen: ‘shared architection’. Dit houdt in dat we beide apps op dezelfde soort manier bouwen waardoor we de tweede app een stuk sneller kunnen bouwen dan de eerste. Hier hebben we namelijk al de fouten uitgezocht. Daarbij zorgen we ervoor dat alle logica en controles in de gedeelde API’s zitten waar de apps mee communiceren. Ook het geven van advies en het bieden van ondersteuning is iets wat wij doen. Door de jaren heen hebben wij veel ervaring en specifieke kennis op gedaan en dit willen wij graag delen. 

de understanding fase 1 egeniq

Fase 1: de understanding

Samen met jou gaan we kijken waar je naar op zoek bent. Wat is het probleem, wat zijn jouw wensen en wat is daarvoor de best mogelijke technische oplossing. In deze fase denken wij met je mee als klant en kijken we verder dan je vraag, zodat het product optimaal tot zijn recht komt. 

Onze focus ligt op de techniek, daar zijn wij goed in. Het design van de app laten wij dan ook bij de designer. De samenwerking tussen ons en de designer is enorm belangrijk. Het design bepaalt namelijk deels het succes van een app en de bruikbaarheid ervan. Maar wij weten met onze kennis op het gebied van app ontwikkeling precies wat technisch haalbaar is. Door in de beginfase samen te werken met de designer krijgen we meer voor elkaar en kunnen we direct elkaars vragen beantwoorden zodat we kosteneffectief werken en voorkomen dat we de markt op gaan met een product dat onpraktisch is en waar de doelgroep niet op zit te wachten.

In deze fase zullen er veel contactmomenten zijn waarin we onze vragen zullen stellen en veranderingen doorvoeren. Als het geheel is goedgekeurd gaan wij over tot de ontwikkeling van de app.  

Heb je moeite met de strategie en wil je graag ondersteuning of advies in deze fase? Ook dan staan wij voor jou klaar. Wij sluiten graag aan om mee te denken en onze ideeën te delen. 
 

wat wij doen egeniq de ontwikkeling

Fase 2: de ontwikkeling

De fase waarin de app gerealiseerd wordt. Voorafgaand aan deze fase hebben wij al veel voorbereid en uitgedacht. We brengen van tevoren onder andere in kaart wat complexe punten en wat minder complexe punten kunnen zijn tijdens de ontwikkeling. Oftewel we lopen altijd een stap vooruit en hierdoor kunnen wij in deze fase gelijk goed starten met het ontwikkelen van de app.

Het uitvoerig testen van de app is een belangrijk onderdeel. De app kan namelijk nog bugs of issues bevatten en wij willen een product opleveren waar zowel jij, als wij, trots op kunnen zijn. Tijdens het testen kijken we of alles werkt zoals het moet, of het overeenkomt met het ontwerp van de app en op basis van deze uitkomst zullen wij eventuele bugs en issues oplossen. 
 

 

Doorontwikkeling en onderhoud apps egeniq

Fase 3: doorontwikkeling en onderhoud

De app is opgeleverd en nu? De wereld rondom jouw app verandert continu en daarom is doorontwikkeling erg belangrijk. Wij gaan altijd voor een lange termijn relatie met onze klant waarin wij altijd blijven meedenken, buiten de gebaande paden op zoek gaan naar nieuwe mogelijkheden en onderscheidende dingen zodat wij jouw app telkens weer tot een succes kunnen maken. Daar krijgen wij energie van! 

Alles wat wij maken, maken wij voor de klant. Wil je de doorontwikkeling en onderhoud van jouw app toch ergens anders laten uitvoeren? Dan staan wij er altijd voor open om de code aan jou over te dragen.  
 

Meer weten?

Bouwen aan onze kennis, dat doen we elke dag. We zorgen dat we up to date zijn en investeren in onderscheidende en innovatieve technieken. We verdiepen ons in andere domeinen en proberen deze zoveel mogelijk eigen te maken. Daar halen wij onze passie uit en zo blijven wij onze klant verrassen. 

Wij zijn betrokken, persoonlijk, transparant en gemotiveerd om van jouw app een succes te maken.

Wil je graag meer weten over het maken of ontwikkelen van jouw app, heb je hulp nodig op strategisch vlak of behoefte aan een kennispartner? Neem dan gerust contact op voor een vrijblijvende kennismaking! 

Neem contact met ons op